INFORMASJON OM OPPVISNINGSTROPP FOR VOKSNE

Postet av Laksevåg Turn og Idrettslag den 9. Jan 2023

Trening for voksne som ønsker å delta på stevner - oppvisningsgymnastikk 

Turngruppen ønsker å gi et tilbud til de voksne medlemmene som liker å reise på stevner i inn- og utland, og der samhold og fellesskap er i fokus.

 • Kretsturnstevner arrangeres hvert år om våren, Åsane arrangerer i 2023, 16.-18.juni 

• Vestlandsturnstevner er hvert 4.år, neste er i 2024 på Klepp, 14.-16.juni 

• Landsturnstevner er hvert 4.år 

• World Gymnastrada er hvert 4.år, neste er i 2023 i Amsterdam, 30.juli – 5.aug 

• Golden Age er hvert 2.år, neste er i 2024 i Bulgaria, Burgas – 22.-28.sept. 

I turngruppen er det programtrening 1 gang i uken. På trening øves det inn et ”danseprogram” med fengende musikk og øvelser som passer for aldersgruppen. Programmet har gjerne et tema, og på stevner/oppvisning må alle ha lik oppvisningsdrakt, i tillegg til Laksevåg sin defileringsdrakt. Treningen skal ta utgangspunkt i bevegelse og glede for det vi holder på med på ”turnaren”. 

Øvelsene i programmet skal vise gymnastiske bevegelser med fokus på god holdning og rytmiske ferdigheter. Gymnastene må mestre koreografi, forflytninger og retningsendringer. Du må ha gode basisferdigheter i gymnastiske øvelser, ha styrke og bevegelighet, samt god musikkforståelse og bevissthet for rom og retning. Gymnastene må være trygge på seg selv og kunne programmet godt før stevnet. Programmet må gjennomføres naturlig og sammenhengende og med fin flyt.

 Liker du å trene mot et mål (oppvisning og stevnetur) og der du får utfordret bevegelsesgleden sammen med andre, er dette aktiviteten for deg

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.